Magunkról

Rövid történelmi visszatekintés:

A Dombóvári Kutyás Egyesület elődjét 1968-ban alapították a Dunántúlon az elsők között, MEOE Dombóvári-Tamási Helyi Szervezete néven. Évekkel később 1974-ben külön vált a tamási és a dombóvári szervezet és a MEOE Dombóvári Helyi Szervezete néven működtünk 2007-ig.Ekkor vettük fel a Dombóvári Kutyás Egyesület nevet és az elsők között kötöttünk szerződéses partneri viszonyt a MEOE-vel és így továbbra is tagjai vagyunk a Nemzetközi Kynológiai Szövetségnek az FCI-nek.

Tevékenységünk: Az elmúlt 45 év alatt számtalan sikeres országos /CAC/ és nemzetközi/CACIB/ kiállítást rendeztünk.

A 2005-ös évtől évente megrendezzük a Dombóvár Kupát, ami regionális szinten biztosít lehetőséget a sportkutyások számára tudásuk összemérésére.

Évente munkavizsgát szervezünk.

A város és a városkörnyék kutyatartó embereinek összefogása, a kulturált kutyatartásra nevelés.

Tanácsadás a kiskutya kiválasztástól a képzésig.

Fontosnak tartjuk a kutyatartók elfogadtatását a nem kutyásokkal, ezért évente kétszer nyílt napot tartunk ahol játékos vetélkedőkkel, ügyességi gyakorlatokkal, őrző-védő munkával ismertetjük meg az érdeklődőket a kutyatartás szépségeivel.

Egyesületünk kutyaiskolát működtet, ahol lehetőséget biztosítunk a résztvevőknek a hobbikutyázástól a sportkutyázásig. A kutyasporttal foglalkozó tagjaink 2004-től sikeresen szerepelnek regionális versenyeken.   Valljuk, hogy a jól képzett kutya a gazdi büszkesége, a képzett kutyák nem a híradások negatív sztárjai!

Bemutató csoportunk tagjai rendszeresen szerepelnek a környék településeinek, iskoláinak, vállalatainak rendezvényein.

A fogyatékkal élő gyerekek életét terápiás vizsgával rendelkező tagtársunk teszi színesebbé.

Az iskolákban felvilágosító előadásokat tartunk a tanulóknak a kutya-ember közötti harmonikus kapcsolat fontosságáról, megtanítjuk őket a kutya felénk adott jelzéseinek felismerésére, helyes értelmezésére.

Jövőbeli céljaink: a jelenleg folytatott tevékenységeink színesebbé tétele, tovább fejlesztése magasabb szintre. Erre garancia kiképzőink elhivatottsága, több éves gyakorlati tapasztalata. Tudjuk, hogy tanulásra,tudásunk bővítésére van szükség. Tervezzük szemináriumok látogatását, kapcsolattartást más sikeres kutyaiskolákkal. Elismert sportolók, szakemberek által tartott előadások szervezése.

Reméljük, hogy rövid bemutatkozásunk felkeltette érdeklődését. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!